shareit

Черно тяло – нова мода в татуировките

| от chronicle.bg |


Ако малките, дискретни татуировчици никога не са ви били любими, може да заложите на новите модни тенденции в рисунките по тялото – огромни, агресивни, черни участъци, покрити плътно с мастило. Вълната за „почерняне“ е във възхода си, сочи обследване на социалната мрежа за снимки Instagram.

Черните ръце и крака са доста внушителни и завинаги остават в подсъзнанието ви. Просто черната кожа се набива на очи и стои някак неестествно, но за това пък е доста пънк.

И докато ние все още се съмняваме в естетиката на този тип рисуване по тялото, много нетърпеливи тийнейджъри с бледи кожи вече са нашарили гърдите и крайниците си. Можем оптимистично да предполагаме, че ентусиастите просто са прекалили с алкохола или са решили да прикрият изгаряне по кожата с черен мастилен ръкав…

Защо иначе някой би направил това вместо да изпише с малки букви на китката си „Вярвам!“ или да нарисува дрогирания жабок от Мъпетите на глезена си. Предполагаме също и че някои от прибегналите до новата мода са решили по този начин да прикрият стара татуировка, за която съжаляват.

В този ред на мисли това би означавало и да не си правят „blackout“ татус, освен ако наистина не искате такъв. Защото лазерното премахване на подобен тип „почерняне“ може би не е чак толкова безопасно.

Може да видите как изглежда „blackout“ манията в галерията ни горе.

 
 
Коментарите са изключени