shareit

„Call Me by Your Name“ с втори роман

| от chronicle.bg |

По-малко от седмица след като сценариста на „Call Me By Your Name“ Джеймс Айвъри изказа съмнение, че Лука Гуаданино няма да прави продължение на филма, авторът Андре Асиман внесе малко оптимизъм като съобщи, че в момента пише втори роман. Книгата „Call Me By Your Name“ излезе през 2007 година, но получи световна популярност чак след екранизирането й през 2017.

„Всъщност бих искал продължение на „Call Me By Your Name“. Дори в момента го пиша.“ каза Асиман в Туитър.

Асиман реагира на коментарите на Айвъри от края на ноември, в които сценариста каза, че писателят се е изсмял на идеята на Гуаданино за продължение на филма. „Твърдеше, че не е добра идея“, каза Айвъри за Асиман. „Не мисля, че могат да направят продължение без него. Това са неговите персонажи и неговата история.“

За щастие Асиман не само е навит на идеята за още един филм, но дори сам пише историята. Един от актьорите, Арни Хамър, реагира бурно на новината. Хамър и колегата му Тимъти Шаламе гласно изразиха желание отново да изиграят съответно Оливър и Елио. Шаламе сравни идеята за продължение на Гуаданино с „Boyhood“ Ричард Линклатер заради това, че вторият филм продължава след години, когато и двамата актьори са пораснали на годините на персонажите си.

„Знам какво наистина иска Лука. И знам, че аз и Арни сме 1000% вътре“, каза Шаламе.

На този момент Айвъри е единственият, който не планира да бъде част от втория филм. „Не искам и не бих искал да участвам. Не искам да правя Тимъти да изглежда на 45. Това би изглеждало потресаващо и толкова изкуствено, ако това искат да правят.“

„Call Me By Your Name“ спечели на Айвъри Оскар за сценарий, а беше номиниран и за Най-добър филм и Най-добър актьор (Шаламе).

 
 
Коментарите са изключени