shareit

Буш старши изрази подкрепа за Хилари

| от chronicle.bg |

Бившият американски държавен глава от Републиканците – Джордж Х. У. Буш, е гласува за Хилари Клинтън, съобщава американският сайт Politico.

Буш-старши е обещал това на Катлийн Кенеди Таунсенд, племенница на бившия американски президент Джон Ф. Кенеди.

„Президентът ми каза, че ще гласува за Хилари!“, написа във Facebook 65-годишната бивша заместник-губернаторка на щата Мериленд.

Говорителят на 92-годишния Буш нито потвърди, нито отрече новината.

„Президентът Буш ще гласува като частно лице след петдесетина дни и вотът му ще е личен въпрос“, заяви говорителят на Буш Джим Макграт пред сайта „Политико“.

Никой от членовете на семейство Буш не е дал подкрепата си за кандидата на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп. Джордж Буш-старши и синовете му – бившият президент Джордж Буш син и бившият съперник на Тръмп на първичните избори Джеб Буш, не отидоха на конгреса на Републиканската партия през юли, на който Тръмп официално бе обявен за кандидата на партията за президент, отбелязва АФП.

Джордж Буш-старши беше президент на САЩ в периода 1989 до 1993 година и не изрази подкрепата си към републиканеца Доналд Тръмп.

Подкрепата на Джордж Х. У. Буш към Хилари означава, че четирима от живите президенти на САЩ са в лагера на кандидата на Демократите.

 
 
Коментарите са изключени