shareit

Бруталните методи на изтезаване в Северна Корея

| от chronicle.bg |

Появиха се нови разкази за потресаващите екзекуции на Ким Чен Ун и режима му, включително и за убийството на вуйчо му. Дезертьори от Северна Корея разказаха за „вцепеняващи и шокиращи“ мъчения и методи за ликвидиране на хора с цел да се всява страх и параноя.

Канг Че Хан, който успява да избяга от тоталитарната държава, предава истории, които на свидетели, които виждат убийството на двама мъже близки на чичото на Ким. То се случва като двамата са изправени до стена пред осем противосамолетни оръдия и екзекутирани.

По заповед на Ким устите на жертвите са напълнени с желязо, за да не говорят.

Чичо му Джан Сон-тхек е заставен да гледа целия този процес като част от кръвта на колегите му се изпръсква върху него преди да припадне. Той самият е екзекутиран по същия начин по-късно през 2013 година.

Високопоставен член на полицията и приближен на Ким Чен Ун е изгорен жив с огнехвъргачка, защото Ким го е мразил, по думите на Канг Че Хан. Той твърди и че друг високопоставен човек заедно със съпругата му са били съблечени чисто голи и нахапани до смърт от глутница кучета.

Тези разкрития са част от нов доклад на North Korea Strategy Center – неправителствена организация, основана в Сеул, Южна Корея, която има за цел да разобличава патологичното нарушаване на човешките права в Северна Корея. Докладът на организацията идва малко преди срещата на Ким с Доналд Тръмп във Виетнам.

 
 
Коментарите са изключени