shareit

Британци искат нов референдум, Лондон – независимост

| от chronicle.bg по Нова телевизия |

Британските поддръжници на евроинтеграцията са събрали повече от 420 000 подписа под онлайн петиция, която настоява за нов референдум за членство в ЕС, съобщава Нова телевизия.

Те настояват  правителството да приеме правило, според което, ако гласувалите „за“ или „против“ членството ЕС са по-малко 60 %, а избирателната активност е по-ниска от 75 %, да се организира ново допитване.

В същото време над 55 000 лондончани подписаха петиция с искане британската столица да получи независимост и да остане в Европейския съюз, след като британците  гласуваха за излизане от съюза.

Текстът в сайта change.org  призовава кмета на Лондон да „обяви столицата за независима от Обединеното кралство и да внесе кандидатурата на града за присъединяване към Европейския съюз. „Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа. Вместо да гласуваме пасивно и агресивно едни срещу други на всеки вот, да направим развода официален и да постигнем разбирателство с нашите приятели на континента“, гласи петицията.

 

 
 
Коментарите са изключени