shareit

Британската мис, която загуби короната си

| от chronicle.bg |

Мис Великобритания Зара Холанд губи титлата си, след като се замеси в секс скандал. Тя участва в телевизионното предаване на ITV 2 “Остров на любовта”.

Организаторите на конкурса за красота изразиха в социалните мрежи съжалението си, че се налага да отнемат короната на миската, след като Холанд стана интомна с Алекс Боуен – бившето гадже на британската водеща и звезда Вики Патисън, в предаването. Епизодът беше излъчен в сряда.

Организаторите посочват, че конкурсът цели да представя силни, позитивни женски модели чрез победителките си – нещо, което Зара вече не може да бъде.

„Напълно разбираме, че всеки прави грешки, но Зара, като посланик на Мис Великобритания, просто не понесе отговорността, заложена в титлата“, се посочва в изявление на организаторите на конкурса. В Twitter те посочиха, че нямат проблем със секса – „това е нещо естествено“. Те обаче не одобряват, че това се е случило в национален ефир.

Короната на Зара ще бъде „наследена“ от подгласничката й Дион Робъртсън, която ще се състезава и в конкурса Мис Свят.

В четвъртък Холанд 0бяви, че съжалява за решението си. „Знаете, когато си в определен момент, просто се случва. Това не съм аз. Защо просто не отидохме да спим?“, казва тя пред камерите.

Организаторите на конкурса за красота ще се срещнат с Холанд след завръщането й във Великобритания в края на шоуто, което се снима в къща на Майорка, за да й обяснят решението си.

Телевизионното предаване „Остров на любовта“ все още не е решило кога да информира миската за решението на организацията. В социалните мрежи мнозина изразиха подкрепата си към Холанд и определиха решението като сексистко. Според поддръжниците й, ако Холанд беше мъж, реакцията щеше да е различна.

Предлагаме ви в галерията избрани изображения на Зара Холанд.

 
 
Коментарите са изключени