shareit

Браунито на Ааатанасова

| от |

Многото Ааа са защото просто това казвате, когато свърши. Браунито е на нашата приятелка Анна Атанасова, няма да даваме адрес, защото после няма да можем да я отървем от гости.

Продукти: 4 яйца, 200 гр. захар, 100 гр. брашно, 3 шоколада Своге тъмен (това е една от тайните, пробвала съм с всякакви, но не се получава така, както със Своге), 100 гр. суров обелен и НАЧУКАН бадем, може и филетиран, може и необелен, но пак НАЧУКАН 4 равни супени лъжици какао на прах на Йоткер, 150-200 гр. масло, щипка бакпулвер.

BZTOG0GIQAAAanS

Маслото се нарязва на кубчета, а шоколадът се начупва. Слагат се в стъклена купа и за няколко минути се разтопяват в микровълнова фурна като се прави няколко секундна почивка след всяка 1 минута и се разбърква, докато стане хомогенна смес. Оставя се настрани.

Яйцата се разбиват до пухкава смес със захарта. Добавя се брашното, в което предварително са размесени щипката бакпулвер и какаото. Разбърква се добре с миксера, добавят се шоколадът и маслото, след което и начуканите ядки.

Трябва да се получи лепкава смес.

Малка тавичка, до 26 на 24 см. примерно, се застила с фолио, но хубаво, от всички страни.

Намазва се с разтопено масло и тогава се изсипва сместа.

Слагаме за 30 мин. в предварително загрята на 160-180 градуса фурна.

Трябва да се получи хубава светло кафява коричка.

BZTScPHCYAEytp9

 
 
Коментарите са изключени