shareit

Борисов заплашен с убийство по пощата

| от chronicle.bg |

В Министерски съвет е получено писмо с портрет на премиера, боен патрон и текст, написан с изрязани букви от вестник, със заплаха за неговото убийство. Самият Борисов потвърди за писмото и каза, че е готов „да си носи кръста“.

„Ни най-малко не съм притеснен, защото като събереш близо 3 милиарда повече от контрабандистите това са нарушени интереси в захарта, месата, цигарите. Като спреш поръчки и всеки ден някого уволняваш, както и днес с Агенцията за бежанците, всеки трябва да си поеме кръста. Така че нито ми е за първи, нито за последен път“, коментира премиерът.

Преди три години, когато подаде оставка, Борисов съобщи, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е поръчал атентата срещу него „преди години“.

„Призовавам ви да не коментирате и да не обръщате внимание“, заяви пред журналисти премиерът Борисов в отговор на въпроси как ще коментира информацията за заплахи срещу него.

По-рано днес НСО съобщи, че е назначена охрана на депутата от ДПС Делян Пеевски, тъй като имало опасност и за неговия живот.

„Що се касае до депутата Пеевски, лично съм казал на Румяна Бъчварова. Той казал, че ще си помисли. Запознаха ме колегите с оперативното дело. От тези неща разбирам и това, което видях, е наложително да се вземат мерки“, коментира Борисов за случая.

 
 
Коментарите са изключени