shareit

Борисов за 10-те % на Кунева: Добро пожелание

| от chronicle.bg по Дарик |

„Винаги съм бил против да се противопоставят съсловия, защото всички в своята сфера са изключително важни за обществото. От събраните допълнително средства от контрабанда в края на миналата година дадохме 20 млн. лв. допълнително за учителите“, каза премиерът Бойко Борисов в Димово.

Той допълни, че за да се говори по тази тема, трябва да дойде краят на годината и да се видят всички баланси.

„Винаги с министъра на финансите сме искали да се дава повече за образование, здравеопазване“, допълни премиерът, цитиран от Дарик радио.

По думите му анонсираното от министъра на образованието увеличение на учителските заплати може да бъде прието като добро пожелание:

„Приемам, че с казаното г-жа Кунева пред толкова хора е искала да покаже, че има грижа за тях. И то действително има“, каза още Борисов.

Министър-председателят увери, че ще бъдат положени всички усилия и ще се търсят варианти, но сега не е моментът да се коментира.

„Ако всеки министър излезе и каже: „Аз искам за отбрана“, другият да каже – за полицаите или пожарникарите, третият – за учителите, четвъртият – за здравеопазване, цялата система ще се разбърка. Кой не иска да даде повече за учителите? Аз искам двойно да им дам. Искам и на докторите, и на полицаите да дам“, каза още Борисов.

 
 
Коментарите са изключени