shareit

Борисов ще говори с превозвачите да се откажат от блокадата за Великден

| от chronicle.bg |

Премиерът Бойко Борисов ще опита да разубеди българските превозвачи за обявената от тях блокада на границата с Гърция по великденско-гергьовските празници. Ще търся среща с тях по въпроса в началото на идната седмица, съобщи той вчера.

Той каза още, че разбира българските превозвачи, но трябва да се намери начин да се отговори по европейски на неевропейските действия на гърците.

„От една страна превозвачите са прави, 45 дена гръцките фермери се гавриха с българските превозвачи, тогава нито комисията се намеси. Няколко пъти говорих с гръцкия премиер и накрая се стигна до там да мина оттатък границата, при протестиращите и да им кажа, че това безобразие няма да продължава“, коментира ситуацията Борисов.

Унизителни бяха действията на гръцките фермери и по-унизителното, е че вече 10 години го правят„, каза още министър-председателят.

„Явно много им е прикипяло тогава и още ги държи”, посочи той относно превозваческите намерения. „Бих търсил и инициатива с гръцкото правителство, да станат гарант и те и ние, искам и Ципрас, многоуважаваният колега, да поеме ангажимент, че през януари, ако затворят по същия начин границата, ще прати жандармерията да разчистят“, допълни Борисов.

Превозвачи обявиха преди дни, че в 10 часа на 29 април ще спрат движението за всички автомобили по цялата граница с Гърция и ще пускат превозните средства само за час на всеки четири часа.

 
 
Коментарите са изключени