shareit

Борисов обеща оставка, ама при загуба на втори тур

| от chronicle.bg |

Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да подаде оставка преди втория тур на президентските избори, защото „не иска да създаде какафония в държавата за една седмица“.

„Сред политическите партии ГЕРБ се представи най-добре, всички останали са в инициативни комитети и коалиции. Мобилизираме се максимум, имаме една седмица“, каза Борисов в първото си изказване след края на изборния ден.

„Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори, по-точно излизаме от властта. Фронтът е ясен – БСП, ДПС и за съжаление ДСБ“, каза Борисов.

Той заяви, че не очаква подкрепа от партията на Ахмед Доган, доколкото „БСП и ДПС вече играят заедно“.

На въпрос защо се отмята от първоначалното си обещание да подаде оставка, ако ГЕРБ не е първа сила на изборите, Борисов заяви „Как да дам оставка, сега на първи тур ли? На следващия понеделник да сме в оставка преди втория тур. Следващия понеделник това ще се случи“.

Репликата му по време на предизборната кампания обаче беше различна: „На първи тур съм казал, ако ГЕРБ загуби тези избори, подавам оставка“.

„Важното е да знаем за каква България ще гласуваме. Дали за България, която е изолирана в международно отношение и със спрени еврофондове? Призовавам за подкрепа всички хора, които не желаят БСП и ДПС отново да правят експерименти с българския народ и икономика“, беше коментарът на Цецка Цачева.

Тя се обърна за подкрепа към всички граждани „които помнят тоталитарния режим и които имат свой бизнес“.

 
 
Коментарите са изключени