shareit

Борисов: Дай Боже, всичко да мине мирно и тихо

| от chronicle.bg |

Този ден е като всички други. Направиха се промени в Изборния кодекс, защото целта беше да се даде по-голяма възможност, да се улеснят хората да гласуват максимум всички, които желаят да гласуват в чужбина и в България.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който в 10 ч. тази сутрин упражни правото си на глас в Банкя, предаде вестник Сега. Тези промени не са направени за лошо. Направиха се действително всеки да има възможност да гласува и да го направи. Много се стараят да няма организационни проблеми. Навсякъде секциите отвориха, работят, хората си чакат на опашки, минават си. Дай Боже като на избори всичко да мине мирно и тихо и най-добрите да победят, добави Борисов. Той повтори, че днешният ден е като всички останали.

„Има ЦИК, има човек в правителството – Томислав Дончев, който отговаря, МВР, дежурни прокурори. Винаги съм считал, че по важни теми е хубаво да се пита народът, да се избягва популизмът, разбира се, да се мисли предварително, така че няма как да не гласувам за нещо, което дава пряка демокрация, или да го отричам”, подчерта още премиерът. Гласувал съм така, както смятам, че е правилно. Най-важното сега е да чуем гласа на хората, да си упражним вота на доверие ние. Вотът за управляващото мнозинство е важен. Нека да мине денят, да видим коя политическа партия колко гласове ще събере – тези, които имат кандидати, няма как да преброим Инициативните комитети, каза още Борисов.

 
 
Коментарите са изключени