shareit

Боб Дилън не отиде на среща с президента

| от chronicle.com, по БТА |

Президентът на САЩ Барак Обама прие в Овалния кабинет на Белия дом четирима нобелови лауреати, но певецът Боб Дилън, удостоен с тазгодишната награда за литература, не бе сред тях.

Дилън няма да отиде и на тържественото връчване на наградата в Стокхолм. Съобщено бе, че той може би ще замине за там догодина и тогава да изнесе и Нобеловата си лекция.

Още преди срещата на Обама говорителят на Белия дом Джош Ърнест предупреди журналистите, че Дилън няма да бъде на събитието. Говорителят каза, че Дилън не е обяснил защо не може да дойде, но добави, че певецът и Обама са се срещали в миналото. През 2012 г. Обама връчи на Дилън президентския Медал на свободата.

В срещата, организирана по традиция от Обама, участваха Дънкан Холдейн и Джей Майкъл Костерлиц, получили тази година Нобелова награда за физика, Оливър Харт, отличен за постижения в икономическите науки, и Джей Фрейзър Стодарт, получил наградата за химия. Обама използва повода да напомни, че САЩ са уникални със способността си да привличат таланти от цял свят, които да учат в техните университети. Президентът каза, че работата на лауреатите ще доведе до създаването на нови продукти и технологии, ще вдъхнови бъдещи изследователи и учени.

 
 
Коментарите са изключени