shareit

„Блейд Рънър 2049″ е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка

| от chronicle.bg, БТА |

Филмът „Блейд Рънър 2049″ може и да има „закваската“, звездни актьори и добри отзиви, но нещо не достигна на дългоочакваното продължение на култовата оригинална продукция от 1982 г., за да „грабне“ публиката, предадоха световните информационни агенции.

През дебютния си уикенд по кината високобюджетният филм се представи изненадващо слабо. Продукцията зае първото място в бокс-офиса на Северна Америка с постъпления от едва 31,5 милиона долара, имайки предвид, че е заснета с бюджет от минимум 150 милиона долара. И въпреки участието на двама актьори, които са любимци на не едно поколение дами – Харисън Форд и Райън Гослинг, анализаторите отчитат, че филмът е привлякъл основно мъжка публика (71 процента).

Според наблюдателите една от причините за слабия касов дебют на „Блейд Рънър 2049″ е продължителността на филма – 163 минути.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема романтичното приключение „Планината между нас“ с Кейт Уинслет и Идрис Елба. Приходите от уикенда за филма възлизат на 10,1 милиона долара. На трета позиция е хорърът „То“ с 9,7 милиона долара.

Челната петица в северноамериканския бокс-офис се допълва от продукциите „Малкото пони: Филмът“ и „Kingsman: Златният кръг“. Приходите от продажбата на билети за двата филма в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 8,8 милиона долара и 8,1 милиона долара.

 
 
Коментарите са изключени