shareit

Биячите от Околовръстното остават в ареста

| от chronicle.bg |

Тримата, задържани за побой на Околовръстното шосе в София, остават в ареста. Това разпореди Софийски градски съд на днешното си заседание по делото. На охранителите са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда на шофьора и лека телесна повреда на съпругата му заради инцидента, който стана на 24 февруари, съобщава Дарик.

За нападението над 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова, първоначално бяха арестувани четирима души – Христо Христов, Мартин Маринов, Александър Гечев и Георги Близнаков.

Обвиненията на един от тях – Мартин Марков, обаче бяха свалени, тъй като семейството не успяло да го разпознае като нападател.

За другите трима още на 26 февруари съдът определи мярка „задържане под стража“. Гардовете са с повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда.

Още тогава прокуратурата съобщи, че всеки от тях е криминално проявен. В досиетата им има регистрации и присъди за грабеж, измама, изнудване, побоища, кражба на кола, шофиране в пияно състояние, неплащане на издръжка, участие в организирана престъпна група.

 
 
Коментарите са изключени