shareit

БФС пак бави решението по казуса „Литекс“

| от chronicle.bg |

БФС за пореден път отложи окончателното си решение по казуса „Литекс“. Заседанието на Изпълнителния комитет, което бе насрочено за утре, бе отменено. „Оранжевите“ бяха изхвърлени от „А“ група от Дисциплинарната комисия, а санкцията бе потвърдена от Апелативната.

„Българският футболен съюз информира всички заинтересовани страни, че във връзка с възникнали служебни ангажименти на редица от членовете на Изпълнителния комитет насроченото за 13 януари заседание се отлага с няколко дни до уточняване на нова, удобна за всички членове на Изпълкома, дата, която ще бъде своевременно обявена официално“, съобщи официалният сайт на централата.

На последното си заседание през декември Изпълкомът реши да бъде създадена временна комисия, която да обсъди бъдещето на „Литекс“ и да изкаже становище по казуса. Органът се събра два пъти и членовете му стигнаха до решение, но то така и не бе съобщено пред медиите.

Така Литекс все още не знае как да планира зимната подготовка и селекцията си. Останалите клубове от елита също зависят пряко от развръзката, защото тя може да доведе до сериозни размествания в класирането.

 
 
Коментарите са изключени