shareit

Безжична метеорологична станция вече е на българския пазар

| от chronicle.bg |

Условията, в които прекарваме времето си неминуемо се отразяват на качеството на нашия живот.

Хората се стремят да увеличават удобствата в дома или на работното място, но всъщност рядко се замислят за най-важното нещо, без което никой от нас не може, а повечето от нас дори не си дават сметка, че могат да направят нещо в тази посока.

Когато се намираме в затворено помещение акумулираме въглероден диоксид, който се натрупва и води до влошаване на качеството на нашия сън и продуктивност. Световната Здравна Организация препоръчва да живеем, спим и работим при допустими нива на въглероден диоксид достигащи не повече от 1000 ppm. Всяка стойност над тази граница индикира лоша вентилация на помещението и с натрупването на повече CO2 е предпоставка за замайване, главоболие и намаляване на нивата на производителност.

Качеството на въздуха е само един от невидимите “компоненти” на комфорта. Температурата, влажността на въздуха, нивата на шум, климатичните условия навън – всички тези показатели могат да бъдат следени в реално време, през екрана на смартфон, безжично.

Безжичната метеорологична станция Netatmo следи качеството на въздуха, климата вътре и вън, и известява собственика си от екрана на неговото мобилно устройство.

Netatmo представлява безжична метеорологична станция за смартфон.

Тя се свързва към домашната WiFi мрежа и предава всичките си измервания на мобилните устройства по всяко време, във всяка точка на света.
Пакетът Netatmo Weather Station включва основен базов модул “майка” за измерване на закрито, който събира данните от останалите сензори на Netatmo и безжичен модул за монтаж навън. Допълнително потребителят може да добави до 3 безжични вътрешни модула на станция, за измерване в останалите помещения в дома.

Метеорологичната станция измерва температурата, влажността на въздуха, качеството на въздуха, нивото на въглеродния диоксид и нивото на шума, предоставя детайлна 7-дневна прогноза за времето като допълнително, може да се добави към нея сензор за дъжд и сензор за посока и скорост на вятъра. Максималният обсег на безжичните сензори и модули на Netatmo е 100 метра като всички те, с изключение на основния модул “майка”, работят с батерии.

При завишени нива на CO2, Netatmo отчита и известява за това веднага, чрез светлинни индикатори, вградени във всеки от вътрешните сензори, както и автоматични известия, които се появяват на екрана смартфона на потребителя в момента на събитието.

Така например при известие за високо ниво на CO2 в детската стая, човек веднага може да проветри, за да подсигури качеството на съня на най-малките вкъщи.

Освен това, Netatmo може да подготвя за потенциални бъдещи събития, като например измръзване на тръби през зимата. Метео-станцията изпраща автоматично известия в реално време в момента, в който показанията за температурата, влажността, скоростта и посоката на вятъра достигнат определени предварително зададените стойности.

Показанията от метео-станцията могат да бъдат видени на екрана на мобилно устройство чрез безплатното приложение на Netatmo, работещо с всички мобилни устройства Apple с операционна система iOS, всички устройства с Android, Windows Mobile, както и през личен профил в уеб страницата на Netatmo.

Всички външни сензори Netatmo са устойчиви на ултравиолетови лъчи, силен вятър и градушка. А сензорът за вятър използва най-модерната технология за мерене на скоростта на вятъра, а именно 4 броя свръхзвукови трансдюсери.

Цената на пакета Метеорологична станция Netatmo е 339 лв. с ДДС, и е налична за покупка на http://www.kirov-high-end.bg

 
 
Коментарите са изключени