shareit

Безвкусна реклама с 11 септември затвори магазин в Тексас

| от chronicle.bg |

Магазин за матраци в Тексас ще бъде затворен, след като използва 11 септември за неподходяща рекламна промоция.

Магазинът „Магически матраци” се сблъска с ожесточена критика, след като обяви своята разпродажба „Кули близнаци”, при която всеки закупен матрак по случай годишнината от атаката над Световния търговски център в САЩ на 11 септември 2001 година, се предлага на цената на втори, по-малък матрак.

В края на рекламното видео продавач от магазина пада върху две кули от матраци и ги събаря. „Няма да забравим”, казва глас зад кадър.

Заради неподходящата реклама магазинът за матраци затваря незабавно и няма да работи в дните около годишнината от ужасяващия терористичен акт, в знак на уважение към близките на жертвите на атаката. Собственикът на магазина Майк Бонано посочи, че рекламата е направена от агенция в Сан Антонио без одобрението на ръководството им.

„Видеото е безвкусно и оскърбително за мъжете и жените, които загубиха живота си на 11 септември. Не само това, то е израз на неуважение към семействата, които са загубили любимите си и продължават да се борят с болката от тази трагедия във всеки ден от живота си”,казва Бонано.

При терористичните атаки на 11 септември 2001 година загинаха 2996 души, след като бойци на Ал-Кайда похитиха 4 самолета и разбиха 2 от тях в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, трети – в Пентагона, а четвърти – в поле в Пенсилвания.

 
 
Коментарите са изключени