shareit

Безплатен спектакъл „Пепеляшка“ е подаръкът за малките на 1 юни

| от chronicle.bg, по БТА |

Безплатен спектакъл на „Пепеляшка“ е подаръкът за малките от Балет „Арабеск“ за Деня на детето – 1 юни. Представлението е от 17.00 ч. в Музикалния театър, съобщават от трупата.

„Мили родители, създайте празник на вашите деца, изпълнен със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върху вълшебната музика на Прокофиев“ – е поканата от „Арабеск“.

„Пепеляшка“ ще впечатли малки и големи с изненади, смях и радостни емоции от непредсказуемото развитие на познатата и обичана приказка. Непринудената и спонтанна реакция на децата от комичните ситуации, в които изпада старата и загубила паметта си фея (актрисата Анна Петрова), са доказателство за силното въздействие на различната „Пепеляшка“ на Балет „Арабеск“. Тя е от спектаклите, които, колкото повече се играят, не омръзват на детската аудитория, а заразяват със своето очарование и провокация към детското въображение – това е и най-ценното послание в невероятно забавно представената от „Арабеск“ приказка за Пепеляшка, отбелязват от екипа.

В ролите на приказните герои са чудесните танцьори Таня Кацарова (Пепеляшка), Ангелина Гаврилова (злата мащеха), Виктория Петрова (феята на млади години), Стефка Табакова и Петя Колева (доведените сестри на Пепеляшка), Теодора Друмева (принцеса Жасмин), Андрея Андонова (Пипи Дългото чорапче), Мария Касабова (Червената шапчица), Васил Дипчиков (Принцът), Филип Миланов (Баба Яга), Стефан Вучов (учителят по танци и Кралят), Валери Миленков (кралски пратеник, шофьор), Ервин Есен и Светлозар Тинев (гости на бала), Чан Тхе Чунг (бодигард).

Костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнова, сценографията – на Екатерина Енева.

 
 
Коментарите са изключени