shareit

Бежанки измръзнаха до смърт на границата

| от |

„Цялата група е преместена в палатката на граничния наряд, за да им се окаже първа помощ. Веднага е подаден сигнал до дежурната част и е организирано тяхното извозване, което за съжаление е било изключително затруднено заради тежките метеорологични условия“, коментира пред БНР Антонио Ангелов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

В местността Бърдце снежната покривка е 30 сантиметра. Всички лица са транспортирани към болницата в Бургас за оказване на медицинска помощ. Извикана е следствена оперативна група за извършване на оглед на място.

„Комуникацията с тях е много затруднена поради лошото им здравословно състояние и езиковата бариера. Някои от тях се определят като иракчани, други като афганистанци“, допълни Ангелов.

Най-вероятно групата е изоставена от трафикантите и са се загубили. „Честа практика е след като си получат парите каналджиите да изоставят лицата, защото те вече нямат интерес, а самата група е дезориентирана и не знае точно къде се намира. За съжаление това не е първият случай“, посочи още Антонио Ангелов.

 
 
Коментарите са изключени