shareit

Бенджамин Малзер – първият транссексуален на корицата на Men’s Health

| от chronicle.bg |

За първи път на корицата на мъжкото списание Men’s Health се появи транссексуален мъж. Името му е Бенджамин Малзер и тялото му украси германската версия на известното издание.

Мелзер не търси вниманието към себе си, поне докато не застане пред камера. Тогава се чувства комфортно и удобно в кожата си.

„Да бъда модел, да стоя пред камера – това е моето нещо. Не го чувствам като работа. Обичам го. Чувствам го правилно.“

Мелзер е израснал близо до Кьолн в Германия като момиче на име Ивон. „Когато бях малък, гледах как изглеждат моделите по кориците на списанията – мъжествени, с добре оформена физика.“ Скоро той усеща, че тези мъже се превръщат в негов идеал. Когато е на 24 години, решава да се подложи на медицински трансплантации и операция за смяна на пола. Упоритата работа в фитнеса му извайва фигурата и се превръща в един от онези мъже, които е възприемал като „идеал“. В крайна сметка така започва и неговата кариера на модел.

„Още първия път, когато застанах пред камерата, усетих, че мястото ми е там, нещото за което съм роден и където трябва да бъда.“

Когато разбира, че Ейдриън Даулинг (транссексуален културист) е финалист в американското състезание за корица на списанието Men’s Health, той решава да влезе в същия конкурс, само че в Германия. Печели онлайн гласуването на публиката и така става част от 20 избраници за корица на мъжкото списание. Впоследствие става един от петте избрани, които се появяват на корицата.

Мелцер изрази, че се радва, че се представят хора като него. „Ние се раждаме такива и нямаме избор, това е което можем да направим“ казва той. „Искам да покажем на света, че сме просто нормални хора„.

Израснал е в семейство, което не го е принуждавало да облича женски дрехи, което е позволило на Мелцер да се приеме такъв, какъвто е, без много стрес. „Моят любим цвят е синьо и винаги съм обичал футбол. Един от приятелите ми от детската градина казва, че винаги е мислил за мен като „момчето с име на момиче“. „Когато женско ми тяло започна да се развива, бях толкова объркан и се опитвах да скрия женствеността си под торбести дрехи. Бях мъж в тяло на жена.“

Успял е да представи себе си като момче в училище, а когато влиза в колеж, среща и първата си приятелка. „За нея винаги съм бил момче. Тялото ми не беше такова, но аз бях на път да поправя това“. Неговата приятелка и преди се е срещала с момчета като него и му е казва, че не е длъжен да минава през целия процес, но той бил твърдо решен.

За 2 години от Ивон той бавно става Бен. През 2011 г. Мелцер претърпява двойна мастектомия, хистеректомия. През 2012 г., той претърпява и пълна смяна на пола, за да се създаде функциониращ мъжки полов орган. Наблюдението как тялото му се трансформира е най-емоционалното преживяване за Мелцер.

След всичко това, той моли родителите си да му изберат име: „По мое мнение, родителите трябва да дадат името на детето, така че отидох при тях и ги попитах: Ако бях роден момче, как щяхте да ми кръстите? Майка ми каза, че Бенджамин е хубаво име, че тя го харесва, и така станах Бен. “

След операцията той вече е неразличим от нормалните мъже.

Мелцер е наясно, че не всеки има възможността да бъде като него. „Не всеки трябва да прилича на мен“ казва той. „Мисля, че всички ние носим красотата си отвътре. Това е, което има значение“, казва Бен. Той се опитва да мотивира и да дава съвети на други транссексуални мъже, чрез своите профили в социалните мрежи.

Много хора казват: “Ти си моят герой и аз взимам пример от теб“, но Мелцер казва „Героят е този, който виждате в огледалото.“

Мечтата на Мелцер е да стане модел на пълно работно време. „Моята цел в живота е да стана лице на Calvin Klein и да нося само боксерки или слипове“. Той се доближи до тази цел с посещението си в Ню Йорк, където бе заснет от фотографа Марк Салиджер за предстоящ проект.

„Той е снимал почти всички знаменитости. Например Чарлийз Терон – една от най-красивите жени в света. Както и Брад Пит – обичам Брад Пит. Искам да съм Брад Пит.“

„Много съм благодарен и се надявам, че мога да проправя път и на други транссексуални момчета, които биха искали да работят като модели.“

 
 
Коментарите са изключени