shareit

Банда мъже нападат хора из Кьолн

| от chronicle.bg |

Около 60 жалби са подадени до полицията в Кьолн заради нападения в новогодишната нощ от страна на група мъже, чийто външен вид предполага, че са от „арабски произход“. Полицията очаква да последват и нови жалби.

Началникът на полицията в Рейнланд Волфганг Албъртс обяви, че нападенията са били брутални и извършени по „нечуван“ начин.

Около една трета от жалбите са свързани със сексуално посегателство. Албъртс посочи, че жените са били сграбчвани и нападани, а в един от случаите става дума за изнасилване.

„Престъпленията са извършени от група хора, които изглеждат най-вече от Северна Африка и арабския свят“, каза още той.

Групата е наброявала около 1000 пияни мъже на възраст между 15 и 35 години. Те се събрали на централната гара близо до известния площад пред готическата катедрала в Кьолн, където хората празнували настъпването на новата година.

Мъжете влели в тълпата, като обирали празнуващите и нападали жени. Полицията е започнала широкомащабна операция в района на нападенията, но заради мрака и високия брой на хората, акцията не е била ефективна.

В неделя бяха арестувани 5 души на централната гара по обвинения за заплахи и обиране на жени, но не е ясно дали са свързани с новогодишните нападения.

Кметът на Кьолн Хенриет Рекер призова за спешна среща заради атаките.

Междувременно темата стана водеща в Twitter, където мнозина обвиниха националните медии в прикриване на престъпленията заради етническия произход на престъпниците. Мнозина изтъкват факта, че са изминали няколко дни, преди подробностите от историята да стигнат до национални медии.

 
 
Коментарите са изключени