shareit

Българска компания пусна мобилно приложение във Великобритания

| от chronicle.bg |

Българско мобилно приложение за онлайн покупка на билети могат да използват пътниците на фериботите FallRiver в Корнуол, Великобритания. Приложението е разработено от българската стартъп компания Tickey, която се занимава с разработване на електронни билети за градския транспорт. Това е нейният първи проект в Обединеното кралство.

Приложението използва умна система за таксуване, която се съобразява с видовете билети на фериботната компания и спестява от времето прекарано в чакане на опашки и гишета.

Tickey представи интелигентната си система за таксуване по време на участието си в най-голямото изложение за иновации в транспорта IT Trans, което се проведе от 1 до 3 март. Системата не ползва QR кодове (специфичен баркод) и въвеждането на допълнителна информация като дестинация, цена и банкова карта при всяка покупка не е необходимо.

Компанията е първият български участник в световното предприемаческо състезание за технологични продукти Seedstars Summit, провело се 1-6 март. Тя остана сред тримата финалисти, които се борят за награда от 500 000 долара, осигурена от lastminute.com.

Tickey беше един от финалистите в конкурса за предприемачество The Venture. В карето можете да видите и победителя.

 
 
Коментарите са изключени