shareit

България в топ 3 за туризъм сред французите

| от |

България е на трето място в предпочитанията на французите за почивка за Лято‘2016. Това сочат данните за от ранните записвания, изнесени във френските медии.

Един от най-тиражните икономически френски всекидневници Les Echos публикува обширен материал за тенденциите в туристическото търсене в страната. Според него България се нарежда на първо място по брой
на предварително заявените от французите резервации за тазгодишното лято в сравнение със същия период на миналата година. В материала се казва и че страната ни отбелязва ръст от 106%, което я нарежда в класацията пред доказани дестинации като Португалия (която отбелязва ръст от 60%) и Испания (увеличение от 38%).

Данните са на Френския синдикат на туроператорските агенции.

Французите оценяват страната ни като сигурна дестинация с туристически продукти на атрактивни цени. Допълнително внимание се отделя и на възможностите за целогодишен туризъм у нас.

„България е в топ 3 на най-търсените от французите туристически дестинации“, потвърди и директорът на туристическата борса Мариан Шандернагор. Много голям е интересът към българския информационен щанд на изложението, който беше отразен от национални медии като RSI и Франспрес.

В последния си брой едно от най-четените списания за туризъм във Франция – Le Petit Fute, публикува голям пътепис за София и Пловдив.

България ще представи щанда си на най-голямото специализирано изложение във Франция „Salon Mondial du Tourisme“, което се провежда от 17 до 20 март 2016 г. в Париж. Щандът на Salon Mondial du Tourisme е с площ 24 кв. м и на него освен Министерството на туризма се представят община Елена и една фирма.

Най-много се търсят семейни и групови почивки, както и обиколни турове във вътрешността на страната и по Черноморието.

 
 
Коментарите са изключени