shareit

Българското Черноморие – мястото, откъдето да си купиш сувенир с Николае Чаушеску“

| от chronicle.bg, по БТА |

Черноморските курорти на южните ни съседи остават голяма атракция за румънците, пише днес вестник „Ромъния либера“ в материал под заглавие „Румънците нахлуват на ол инклузив. Българското Черноморие – мястото, откъдето може да си купиш сувенир с Николае Чаушеску“.

Броят на чуждестранните туристи, които са посетили България миналата година, е бил по-голям, отколкото населението на страната, продължава изданието и допълва, че това е ясен знак, че България си върши добре работата в тази сфера.

Черноморието е двигател на туризма, с големи курорти като Албена и Златни пясъци, пълни с германци, французи и очевидно румънци. Две неща се казваха за българите: че имат лоши пътища и че полицаите стоят в засада за рушвет. В последните години нещата са се променили, най-малкото по отношение на първото. Дали ще влезеш през ГКПП Вама веке или ГКПП Негру вода – пътищата са хубави. Не говорим за немско качество, а за асфалтирани пътища, без дупки, прилични.

По отношение на второто, авторът на статията отбелязва, че не е забелязал по пътя от неколкостотин километра нито една полицейска кола и никакъв радар.

 
 
Коментарите са изключени