shareit

Бъчварова: Оставете МВР да работи

| от chronicle.bg |

Вътрешният министър Румяна Бъчварова призова МВР да не се използва за политически цели чрез публично нагнетяване на лъжи. Тя приема основателни критики, но не и „тенденциозна линия“ на атаки срещу МВР през нея и професионалното ръководство на МВР.

„Призивът ми е: Оставете МВР да си върши работата“, заяви Бъчварова пред Нова телевизия, след като ден по-рано обяви, че ще приема спекулациите като заплаха за националната сигурност.

Тя твърди, че силовото министерство работи добре, но това не се вижда, защото има негативно представяне в обществото, включително, че главният секретар Георги Костов ходи пиян на работа или интерпретации на проекта за реформи, който все още не е станал публично достояние.

Според нея това развързва ръцете на тези, които извършват престъпления, демотивира редовите полицаи и кара хората да се чувстват беззащитни.

„Аз тълкувам отношението към мен като опит да се покаже, че МВР не работи и като съзнателно затваряне на очите пред усилията на МВР и пред резултатите, които МВР дава в момента“, допълни Бъчварова.

Тя увери, че има подкрепата на премиера Борисов и никога не се е съмнявала в това, а с Цветан Цветан няма проблеми. Вътрешният министър отново критикува декларацията на КРИБ, с която се иска оставката й заради убийството на модния бизнесмен Александър Антов.

Тя допълни, че МВР прави всичко възможно, за да разкрие извършителите на двата разсеела в София – на Антон и на бившия силовак от СИК Веселин Стоименов, изтъквайки също липсата на средства.

Според нея съдебната реформа е от основно значение, защото „не може да се крием от проблемите“.

„Продължавам да мисля, че декларацията на КРИБ е нелепа. Ако някой познава работата в МВР, ще знае, че професионалното ръководство разследва, а министърът трябва да поддържа международното сътрудничество. Тази бизнес организация не каза нищо за укриването на ДДС, за финансовите престъпления, за данъчните престъпления и за нелоялната конкуренция“, коментира още Бъчварова.

 
 
Коментарите са изключени