shareit

Азиатски колорит на фестивала „Цветовете на традициите“

| от chronicle.bg |

Вчера се проведе представителното шествие на страните участници в азиатския фестивал „Цветовете на традициите“, а днес 14-те азиатски страни официално откриха второто издание на фестивала с танц „Цветовете на Азия”.

През целия фестивален ден, гостите ще станат свидетели на над 50 различни музикални, театрални, кулинарни и танцови изпълнения, идващи от далечна Азия.

По обед богато кулинарно шоу и дегустация очаква посетителите на фестивала, и ще им предложи традиционни индонезийски ястия. Следват демонстрации от Република Корея, Виетнам, Индия, Китай и Иран. Изложбените щандове на всяко посолство ще предлагат произведения на изкуството, традиционни сувенири, бижута, ръчни изделия и кулинарни изкушения, всички част от културното наследство на съответната страна.

ASIAN FESTIVAL_WALK

Всеки посетител може да се докосне до изкуството на калиграфията с майстори от Иран, изрезковото и древно умение за създаване на фигури от хартия, с приятелите от клуб по японска култура Накама, да участва в  корейски игри и да рисува традиционни индонезийски мотиви с восък върху текстил.

Както предишното издание на фестивала, така и тази година, той е посветен на благородна кауза – приемните деца и семейства, които фондация „За Нашите Деца“ подкрепя. В рамките на фестивалния ден ще се проведе томбола с награди, а  събраните средства от нея ще бъдат дарени в полза на  деца, лишени от родителска грижа да получат безгрижно, цветно и изпълнено с любов детство, в приемни семейства. Ще бъдат организирани спортни и летни лагери, зелено училище, арт-ателиета, посещение на театрални постановки и други дейности, които да насърчат развитието на 17 приемни деца, разгръщайки техния потенциал.

Водещи на тазгодишния азиатски фестивал са журналистът Ива Дойчинова и актьорът Пейо Филипов,  а участващите държави във фестивала са Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

 
 
Коментарите са изключени