shareit

Авиационния надзор в Гърция и Германия пълен с пропуски

| от chronicle.bg |

Германия е една от страните с най-лошо прилагане на правилата за безопасност на въздухоплаването в Европа, като само в Гърция има по-голямо неспазване на основните изисквания за защита на пътниците, показва поверителен доклад на Европейския надзор в областта на авиацията EASA, с който разполага WSJ.

Германските регулатори не успяват да поддържат или да прилагат правилата за въздухоплавателна безопасност на Европейския съюз в повече от 15 чувствителни области.

Германия има 18 нерешени пропускa за безопасност – повече отколкото Босна, Словакия или Албания.

Последните одити на германската LuftfahrtBundesamt (LBA), която е еквивалент на американската Федералната авиационна администрация (FAA), разкриват, че агенцията е изправена пред „хроничен недостиг на персонал“ за наблюдение на авиационните дейности. Одитите са извършени от Европейската агенция за безопасност на въздухоплаването (EASA), базирана в Кьолн.

През последните години европейските официални представители разкритикуваха на няколко пъти немския авиационен надзор. От докладът на EASA обаче става ясно, че много от констатираните недостатъци са останали нерешени.

В доклада не се дават конкретни обяснения за 21 нерешени пропуски за въздухоплавателната безопасност на Гърция.

 
 
Коментарите са изключени