shareit

Август не е време за море

| от Chronicle.bg |

Сладкарница неделя

Август не е време за море. Всички са изпълзели по плажовете, където вече медузи превземат брега с нови сили, вълните стават по-големи, времето – по-опасно, а жегата – нетърпима.

Повтаряте си тези думи като мантра, която да ви накара да забравите, че ще успеете да се докопате до отпуск чак през септември, а колегите ви вече изпълват офиса с тен и спомени за гръцки плажове.

Сладкарница „Неделя“ също не харесва скучните дни от лятото, затова търси начин да ги направи по-позитивни. Заедно с Webcafe сладкарницата дава чудесна възможност да преборите тягостната жега със…забавления и сладки възможности. Всяка седмица ще ви предлагаме идеи как да оползотворите горещите августови дни в комбинация със сладко изкушение от „Неделя“ на промоционална цена от 3.20 лв.

Съгласни сме, че малцина мечтаят да са в града през лятото, но идеята за София през август далеч не е толкова лоша. Можете да видите целия град някак по-спокоен, сякаш сам успява да диша по-леко, а една разходка по улиците следобедно или вечер след 8, подсказва, че градът е станал по-празен. Това обаче не означава, че няма какво да се прави в София през август. Точно обратното. Градът е голям и забавления дебнат отвсякъде.

А ако се чудите с какво да запълните времето си тази седмица, ето нашите предложения:

14 август, неделя

Тази година фестивалът „София диша“ съдържа по 5 тематични зони – творческа, за деца, спортна зона, релакс зона и базар. Ако се чудите какво да правите днес, разходете се до ул. „Московска“. Сред всички планирани за деня събития, работилници и пърформънси, препоръчваме да посетите фотостудиото на открито на People of Sofia – сещате се, онзи човек Вихрен Георгиев, който улавя скрити мигове от улиците на София. Ако сте с деца, заведете ги на работилница за изработка на играчки от дърво – занимания ще има на „Московска“ на всеки кръгъл час от 16 ч. до 20 ч. Може да си изберете и друго от програмата тук.

Друга идея е да се разходите до традиционния Влададайски събор, където тази неделя се провежда Ретро парад на класически автомобили и мотоциклети. Владая е съвсем близо, а парадът започва в 11.00 ч.

15 август, понеделник

Понеделниците са тежки, особено през лятото. Може обаче да разнообразите този с кино вечер на открито. В One More кино от 21.00 ч. можете да гледате вдъхновяващия испански филм с участието на Пенелопе Крус „Ма Ма“. Пенелопе Крус като жена, чиято воля и безкрайни възможности да обича я водят и през трагедиите, и през чудесата на живота. Пенелопе Крус е в ролята на жена (Магда), чийто съпруг решава да прекара лятото в Мадрид с младата си любовница. Магда разбира, че има рак на гърдата и я чака дълго болезнено лечение. В същия момент среща Артуро – мъж, чиито жена и съпруга претърпяват инцидент и съпругата му изпада в кома. Магда и Артуро се сближават покрай катастрофите, които и двамата преживяват.

16 август, вторник

Може да продължите киновечерта и във вторник, но на едно приказно скрито кътче в София. G8 е културен център, където може да видите различни изложби, да гледате кино на закрито и на открито. Филмовите зали приличат на извадени от друго време и създават усещане за уют и покой, в който смартфонът е излишен. Именно в G8 може да „попътувате“ чрез програмата „Кино за пътешественици“. В 19.45 ч. започва филмът „Добре дошли в Банкок“. Не очаквайте приказна история, с която се зарибяват туристи. Филмът представя града такъв, какъвто е – с всичките му недостатъци, секс индустрията и животът, през погледа на хората, които живеят там.

17 август, сряда

Всяка сряда вечер кътче в центъра на София се превръща в машина на времето и може да ви отпрати в 30-те или 40-те години на миналия век. В 21.30 ч. пространството между Министерство на отбраната и Народния театър се превръща в дансинг, на който се разразява суинг парти. Танцът става все по-популярен в България през последните няколко години. Ако искате да видите какво представлява – бъдете там в сряда. Може скрито да наблюдавате танцуващите или, ако носите духа на суинга, да се включите.

18 август, четвъртък

Възползвайте се от горещия август, когато София диша свободно, за да посещавате музеи и галерии, които винаги се претъпкани. Посетете Квадрат 500 или Софийска градска галерия. Или Националната художествена галерия. Със сигурност ще усетите града по-приятен, без да се притеснявате от тълпите хора, които влизат в музей само в Нощта на музеите.

19 август, петък

Понякога, за да си почине човек, не е нужно да прави нещо особено, да ходи далеч и да покорява непознати върхове. Може просто да отиде в парка с приятели, да изпие една бира, да се разходи. София отскоро има нов парк – „Възраждане“. Мястото е приятно за вечерни разходки, а фонтанче, което пръска вода от земята, привлича малки и големи в жегата. Ако имате желание да спортувате, съвсем наблизо се намира и новата площадка за стрийт фитнес в парк „Свети Никола“.

20 август, събота

В събота може да поспите до късно. После да се пуснете към музея „Земята и хората“, зад който между 14.00 и 20.00 ч. ще се състои Urbаn Ареrіtіvо – събитие c музика и забавления. За да присъствате, трябва да носите храна, напитки и одеяло за пикник. Организаторите ще ви гарантират музика и игри като петанг и федербал.

А иначе винаги може просто да отидете на сладкарница с близките си, да изпиете чаша ароматно кафе и да се насладите на парче торта. В сладкарница „Неделя“ през цялата седмица то ще ви струва само 3.20 лв., ако е торта „Шоколадов банан“.

 
 
Коментарите са изключени за Август не е време за море