shareit

Арестуван е издирван за атентата на брюкселското летище (обновена)

| от chronicle.bg |

Белгийската полиция е задържала мъж в брюкселския район Андерлехт. Първоначално белгийски медии съобщиха, че това е Наджим Лашрауи – третият заподозрян за терористичния акт на Завентем в Брюксел. П0-късно стана ясно, че мъжът е бил грешно идентифициран като Лашрауи.

Името на Лашрауи се появи в медиите след полицейските акции от миналата седмица, при които беше задържан Салах Абдеслам.

По-рано днес стана ясно, че най-вероятно той е мъжът в бяло от разпространените от белгийската полиция снимки на атентатори.

Другите двама атентатори-самоубийци от летището в Брюксел първоначално бяха идентифицирани като братята Халид и Ибрахим ел-Бакрауи.

Малко по-късно обаче белгийски медии съобщиха, че Ибрахим е един от нападателите на летището, докато най-вероятно Халид е отговорен за взрива в метрото, при който загинаха 20 души. Това означава, че най-вероятно има и четвърти участник в терористичния акт.

Според белгийския канал RTBF двамата са познати на полицията. Предполага се, че Лашрауи също е опитал да се самовзриви, но експлозивът не се е задействал.

Братята ал-Бакрауи са познати на полицията в Брюксел от дълго време, но наскоро са открити връзки между тях и терористичните актове в Париж от 13 ноември, съобщава белгийският канал RTBF.

(обновена в 13:40)

 
 
Коментарите са изключени