shareit

Арести във Фонда за лечение на деца

| от chronicle.bg |

Над 10 души са арестувани при специализирана операция на ГДБОП, която се провежда в сградата на Център „Фонд за лечение на деца“, съобщава БНР.

По непотвърдена информация на „Хоризонт“, директорът на Фонда Павел Александров е сред арестуваните от антимафиотите. Задържани са и други лица от ръководството на организацията.

Разследането се води от няколко месеца и засяга нарушения на дейността на Фонда.

Информацията идва три дни, след като премиерът Бойко Борисов предупреди, че се готви нова антикорупционна операция.

Фондът за лечение на деца е струкура към Министерството на здравеопазването, като поема услуги по организацията и финансирането на лечението на деца до 18-годишна възраст, което не може да бъде осъществено в България или не се финансира от НЗОК.

В неговите правомощия влизат финансирането на диагностика и лечебни процедури, лечение на редки болести, лекарства и медицински изделия, високоспециализирани медицински апарати и уреди за индивидуална употреба от пациентите, трансплантация на органи и др.

Павел Атанасов е директор на Фонда за лечение на деца от 15 август 2014 г., назначен с решение на служебния здравен министър Мирослав Ненков.

Това е вторият мандат на Александров начело на Фонда. Той беше назначен за първи път при първия мандат на ГЕРБ, като остана на поста си до октомври 2013 г., когато беше заменен от бившата депутатка от БСП Ива Станкова с решение на министър Таня Андреева.

 
 
Коментарите са изключени