shareit

Американската полиция разпространи снимка на атентатора от Ню Йорк

| от |

Полицията в Ню Йорк разпространи снимка на Ахмад Хан Рахмани – 28-годишен мъж, издирван за бомбената атака в Манхатън, при която бяха ранени 29 души. Според информацията на ФБР, той е бил роден в Афганистан. Мъжът е висок около 1.68 м и тежи около 90 килограма. Плакатът за издирването му го определя като въоръжен и опасен.

Последният му известен адрес е Елизабет, Ню Джърси, където бяха открити няколко взривни устройства. По-рано днес до гара в града избухна бомба, след като робот за обезвреждане преряза жица от механизма й. На обекта са открити до пет взривни устройства. Няма ранени при взрива, последвал серия от нападения в САЩ през уикенда, включително в Ню Йорк.

Устройството в Елизабет е било скрито в раница, оставена в кофа за смет, намираща се близо до гара и бар, съобщи кметът Крисчън Болуейдж. При изпразването на раницата от нея са се изсипали до пет взривни устройства, добави кметът. След отцепването на района сапьорският отряд е използвал робот, който да прекъсне една от жиците, за да се опита да обезвреди устройството, но е предизвикал експлозия.

„Ако и петте бяха избухнали едновременно по време на някое събитие, човешките жертви щяха да са огромни“, подчерта кметът. Според него не е известно дали има специална причина за нападението срещу града, намиращ се на по-малко от 25 км югозападно от Манхатън, или раницата е била изхвърлена с цел избягване на разследването.

Властите се опитват да обезвредят другите устройства, открити в раницата.

 
 
Коментарите са изключени