shareit

Алиша Кийс обедини приятели в клип за расова справедливост

| от chronicle.bg |

Певицата Алиша Кийс обедини звезди като Бионсе, Боно, Риана и Крис Рок във въздействащ видеоклип за расова справедливост, съобщи Асошиейтед прес.

Клипът „23 начина, по които може да бъдеш убит, ако си черен в Америка“ беше споделен хиляди пъти в социалните мрежи от пускането му вчера. В черно и бяло той показва 23-ма творци със снимки на 23 чернокожи жертви на насилие, като всеки участник описва какво е предизвикало смъртта на човека, предимно сблъсъци с полицията.

Алиша Кийс разказа, че лесно е събрала 23 знаменитости да участват в клипа й. Сред тях са също Пинк, Джанел Моне, Адам Ливайн, Куин Латифа, Комън, Джейда Пинкет Смит, Дженифър Хъдсън.

В края на видеоклипа Кийс и организацията й „Тук сме“ призовават да бъде подписана петиция до президента Барак Обама и Конгреса, настояваща да работят за „радикална трансформация, която да коригира дългата история на систематичен расизъм, така че всички американци да имат еднакво право да живеят и да бъдат щастливи“.

За няколко часа петицията събра почти 50 000 подписа.

Убийствата на чернокожи от американски полицаи доведоха до силен гняв сред афроамериканците в САЩ и предизвикаха протести, прераснали в движението „Животът на чернокожите е важен“.

 
 
Коментарите са изключени