shareit

Ален Пасар е начело в класация на 100-те най-добри майстори-готвачи

| от chronicle.bg, по БТА |

Французинът Ален Пасар от отличения с три звезди „Мишлен“ парижки ресторант „Арпеж“ оглави класацията на 100-те най-добри майстори-готвачи за 2017 г.

Класацията се изготвя въз основа на мнението на 534-ма майстори-готвачи от целия свят, получили две или три звезди на справочника „Мишлен“.

Третото издание на класацията бе представено на кулинарен конгрес в Монако.

Пасар, известен със зеленчуковите си ястия, наследява Пиер Ганиер, оглавил класацията за 2016 г., и Мишел Бра, който бе начело в класацията за 2015 г.

На второ място в новата класация е испанецът Мартин Берасатеги, чийто ресторант в Ласарте-Ория в Страната на баските от две години е сочен като най-добрия в света.

 
 
Коментарите са изключени