shareit

Акция „Прецаках те с добро“

| от chronicle.bg |


По повод Деня на спонтанния акт на доброта, започва акция “Прецаках те с добро!”

„Добротата може да бъде спонтанна, да се роди от нищото и да се развие със скоростта на усмивка. Може би понякога ни е нужна малко помощ, за да осъзнаем този простичък факт. Затова е и тази акция. Тя цели да даде смелост на повече хора да бъдат добри. Принципът е „предай нататък”, точно както преди време едно подобно предизвикателство с кофа ледена вода привлече вниманието на цял свят. Предаваната единица в случая е не друго, а мотивацията да направиш Добрина“, разказват авторите на инициативата от Младите успели българи.

Правилата са само две:

1. Направи добро и го сподели в социалните мрежи с хаштаг #споделиДобринка.

2. Предизвикай приятел да се включи в акцията, като го тагнеш в поста ти.

Всеки може да качи снимка или видео на своята добринка и да номинира приятелите си. Такива жестове срещаме ежедневно, било то, когато помогнем на възрастната жена с пренасянето на тежките покупки до дома или пък подарим стръкче цвете на непознат.

За да придадем на инициативата човешкo лице, създадохме Добринка, която от утре ще се разхожда из Facebook и Instagram. Момиче с плитки, също толкова невинно и чисто, колкото и самата добрина. #споделиДобринка ще обединява всички добри идеи в социалните мрежи.

 
 
Коментарите са изключени