shareit

Акцентите от Met Gala 2018, освен шармантната Франсис Макдорманд

| от chronicle.bg |

Католицизмът срещна модата снощи в музея Метрополитън в Ню Йорк. По традиция, първият понеделник на месец май се провежда ежегодната гала вечер на института по костюмите на музея Метрополитън – най-бляскавото и най-скъпо събитие не само в модата, но и в културата на Ню Йорк изобщо. Жаргонното наименование на вечерта е „Оскарите на модата“.

И да, определено това, което се случва през март на западния бряг, се случва със същия заряд на източния през май. Всяка  важна и известна личност заплаща 30 000 долара за билет и 275 000 за маса (някои получават и покани), прави от външния си вид възможно най-красивата и ефектна гледка и отива на събитието, чийто организатор от години е най-влиятелният човек в модата – главният редактор на списание „Vogue“ Ана Уинтур.

Гала вечерта отбелязва откриването на ежегодната изложба на Института по костюмите към музея Метрополитън и дрескодът е съгласуван с темата на изложбата. Темата тази година? „Райски тела: Модата и католическото въображение“. А щафетата от миналогодишните домакини поеха Амал Клуни, Риана и Донатела Версаче, заставайки редом до Ана Уинтур.

А целта на събитието е да набере средства за Института по костюмите. Гостите обикновено са около 600 и включват най-влиятелните хора от модата, киното, театъра, музикалната индустрия и всички останали, чието име вече почти е марка.

Миналата година на събитието бяха събрани повече от 12 млн. долара.

Снимките след червения килим са абсолютно забранени и звездите могат да бъдат снимани само по време на червения килим. Самите  те също нямат право да се тагват или да публикуват снимки щом прекрачат прага на музея.

В галерията горе подбрахме част от акцентите, които видяха световните фотографи на Met Gala 2018.

 
 
Коментарите са изключени