shareit

Air France предвижда да изпълни 80 процента от утрешните си полети

| от chronicle.bg |

Френската авиокомпания Air France предвижда да изпълни 80 процента от полетите, предвидени за утре – третия ден от стачката на пилотите, съвпадаща с началото на Европейското първенство по футбол, на което страната е домакин, съобщава БТА.

Отменени са полетите до и от летище София и за днес, 12 юни, съобщиха от Летище София.

Няма да бъдат осъществени полетите №AF1788, кацащ от Париж с планиран час 16:15 часа, и AF1789, излитащ за Париж с планиран час 17:05 часа.

Ще бъдат изпълнени над 85 на сто от дългите и късите полети, както и над 70 процента от средните и от онези до летище Роаси-Шарл де Гол в Париж. В същото време Air France предупреди, че са възможни анулирания и забавяния на полети в последната минута.

Днес въздушният превозвач ще изпълни 77 на сто от предвидените полети.

Според ръководството на Air France стачкуват 27 процента от пилотите на компанията.

Засега е предвидено стачното движение да продължи до вторник вечерта. Преговорите между ръководството на Air France и синдикатите, които настояват за запазване на работните места и възнагражденията на пилотите, не дадоха резултат тази седмица. Профсъюзите недоволстват от липсата на конкретни ангажименти от страна на компанията.

Франция е обхваната от повече от три месеца от протести срещу трудовата реформа, която социалистическото правителство иска да прокара. Това предизвика опасения, че футболният шампионат може да бъде нарушен.

Стачките на машинистите на влаковете и на боклукчиите в Париж обаче не причиниха сериозни затруднения на първенството.

Нов национален протест срещу трудовата реформа е свикан във френската столица във вторник.

 

 
 
Коментарите са изключени