shareit

90 години Volvo и ново XC60

| от chronicle.bg |

Преди 90 години създателят на Volvo Асар Габриелсон вижда потенциал за производство на автомобили в Швеция, след внимателно проучване на развиващата се автомобилна индустрия в Европа и САЩ. Първата шведска кола в серийно производство е стандартна, с типично американски елементи в дизайна, с дървена конструкция, изработена от ясен и бук, и 1.9-литров двигател.

Сега Volvo Cars стартира през април производството на новия си средноразмерен SUV.

Новото ХС60 ще излезе от завода в Гьотеборг точно 90 години след раждането на първото Volvo изобщо – ÖV4 идва на бял свят на 14 април 1927 г. Едва 275 автомобила ÖV4 са продадени за целия му жизнен цикъл. За разлика от него, новият модел ХС60 идва да замести един от най-продаваните автомобили в 90-годишната история на Volvo.

Настоящото ХС60 се превърна в истински феномен с непрекъснато нарастващи продажби от официалната му премиера през 2008 г. Девет години по-късно ХС60 вече е бестселър в SUV сегмента на премиум автомобилите в Европа.

Volvo XC60 е един от най-сигурните автомобили, създавани някога.

В него са интегрирани най-модерните технологии за безопасност, включително системата Oncoming Lane Mitigation, която осигурява автоматично завиване на волана, за да се избегне челен сблъсък. Системата за полуавтономно шофиране Pilot Assist, която контролира завиването, ускоряването и спирането при добре маркирани пътища и скорост до 130 км/ч, се предлага в новото Volvo XC60 като опция.

Новото Volvo XC60 вече може да се поръчва от клиенти в Европа и по света, включително и в България.

 
 
Коментарите са изключени