shareit

8 неща, които знаем за новото кралско бебе

| от chronicle.bg |

По-рано през седмицата Дворецът Кенсингтън официално обяви, че херцогинята и херцогът на Кембридж, Кейт Мидълтън и принц Уилям очакват трето дете. Новинaта се разнесе светкавично и вече се появиха какви ли не теории относно бебето – включително и как ще бъде кръстено. Предстои обаче да мине известно време преди да дадем окончателен отговор на повечето въпроси. Въпреки това има няколко факта около бъдещия член на кралското семейство на Великобритания, за които сме почти сигурни.

Ние може да сме далеч от тези събития, но винаги е интересно да съблюдаваме обичаите на другите нации и култури. Затова събрахме девет неща около бъдещия принц или принцеса, които могат да ви се сторят интересни.

То ще бъде пето по ред в линията за наследяване на престола след принц Чарлз, принц Уилям, принц Джордж и принцеса Шарлот. Това поставя принц Хари на шестата позиция и респективно всеки един в редицата пада с една позиция надолу.

Бебето ще се роди през пролетта. При предишните си две бременности Кейт обяви новината по-рано, така че ако се позоваваме на това, бебето трябва да се появи някъде през март или април 2018 г. При всички положения датата ще бъде някъде в пролетния календар.

Много е вероятно бебето да се роди в частното крило на болницата St Mary’s(Западен Лондон), където Кейт роди първите си две деца. На теория обаче това не е задължително – Кралица Елизабет II например е родена в дома на родителите си в Мейфеър, а принц Чарлз е роден в Бъкингамския дворец.

Раждането ще бъде обявено чрез писмено съобщение върху статив в двора на Бъкингамския дворец, както традицията повелява. В съобщението ще присъстват пола, теглото и рождената дата.

Раждането на кралската особа ще бъде приветстванo с парад и изстрели от британските войници. Без значение къде се намират в реда за престола, когато се роди принц или принцеса, за тях войските организират парад. Когато през 2015 г. се ражда принцеса Шарлот, войници маршируват в близост до Хайд парк и произвеждат 41 изстрела.

Принцовете и принцесите във Великобритания обикновено имат по няколко презимена, като почит към предишни монарси. Засега сме далеч от този момент, но сред имената, които циркулират в медийното пространство, са Алис и Елизабет (за момиче) и Джеймс и Артър (за момче).

Бебето ще бъде кръстено само седмици след раждането си. Принц Джордж е кръстен само 3 месеца след раждането си, а принцеса Шарлот – два месеца. Очаква се традицията да се спази и при третото дете на Уилям и Кейт. За мястото все още е рано да се говори.

По традиция, по време на кръщенето то ще бъде повито с реплика на пелена изработена за кръщенето на Кралица Виктория през 1841 г. Оригиналната пелена е носена от 62 кралски бебета, но през 2004 г. Кралица Елизабет II поръчва да се създаде реплика на дрехата, която оттогава се използва вместо оригинала. Принцеса Шарлот беше петото бебе, което носи репликата.

 
 
Коментарите са изключени