shareit

8 неща, които е по-вероятно да ви убият, отколкото атака на акула

| от Спонсорирано съдържание |

Акулите са онези обитатели на моретата и океаните, за които все по-често говорим, опитваме се да изучим и защитим. Край българското Черноморие няма да видите голяма бяла акула, тигрова акула или акула чук, но със сигурност ще откриете тези и още представители на големите риби в тазгодишното издание на „Седмицата на акулите“.

Най-дългогодишната и дългоочаквана телевизионна лятна програма на Discovery Channel се завърна с изцяло онлайн съдържание. На www.sharkweekonline.com имате възможността да се докоснете до цели 18 документални филма, представящи изумителни истории за перкатите хищници. Онлайн платформата е изцяло преведена на български език, достъпна е навсякъде и на всички устройства. „Седмицата на акулите“ за поредна година се опитва да разбие един от най-големите митове за акулите – че са кръвожадни и са причината за много смъртни случаи на хора.

Истината е съвсем различна – като всеки хищник, акулите нападат, само за да се нахранят, а смъртните случаи на хора, вследствие от техни атаки, са едва шест за изминалата година. Всъщност фаталните нападения на акули са толкова редки, че решихме да ви го докажем с 8 неща, които е много по-вероятно да причинят смъртта ви, отколкото нападение на акула.

 
 
Коментарите са изключени