shareit

8 месеца след скъпия ремонт падна мазилката на „Квадрат 500″

| от chronicle.bg |

Мазилката в две от залите на чисто новата Национална галерия „Квадрат 500″ падна от тавана, алармираха граждани във Facebook.

Това е „Квадрат 500″. Мазилката пада от таваните! Добре, че няма убити туристи. Някои от етажите са затворени. Позорно е! Милиони бяха усвоени, а мазилката пада и уредничките се цупят, като се снима това„, пише Валери Тарандов под снимката на рушащия се таван.

„Квадрат 500″ бе тържествено открит от премиера Бойко Борисов, министърът на културата Вежди Рашидов и редица други министри, посланици, творци и официални лица на 25 май миналата година след ремонт за 27 милиона лв.

При инцидента няма пострадали хора, а произведенията на изкуството, които са се намирали в залите на втория етаж – скулптури на Андрей Николов и картини на Цено Тодоров, Никола Михайлов и Стефан Иванов – са били евакуирани.

Според директорката на музея Слава Иванова причините за падането на мазилката са студът и топенето на падналия сняг. Сградата обаче била в гаранция и ще бъде безплатно ремонтирана.

 
 
Коментарите са изключени