shareit

8-годишно българче спечели конкурс на National Geographic

| от chronicle.bg |

Радостина Тодорова (8 г.), победител в категория „Дръзки изследователи“ на Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 година.

Нейната снимка се казва „И най-дългият тунел има край и светлина“ и е направена на ждрелото на река Ерма.

Международният фотографски конкурс за деца беше проведен в партньорство с американското издание на списание National Geographic KIDS и 11 локални издания. Тазгодишните победители бяха избрани сред 17 500 участници от САЩ, Австралия, Нова Зеландия, България, Китай, Германия, Индонезия, Холандия, Португалия, Словения, Турция и Великобритания.

Във всяка страна беше проведен национален етап на конкурса, а победителите в четирите категории в националния етап получиха право на участие в международния конкурс.

В националния етап на конкурса в България бяха изпратени рекордeн брой фотографии – 1056. Голямата награда в Международния конкурс – петдневно пътуване до Вашингтон и разглеждане на централата на National Geographic – беше присъдена на 13-годишната Сене Менсинк от Холандия със снимката на скакалец, надничащ изпод лист.

Изложба с избрани фотографии от националния етап в България и снимките – победители в Международния конкурс ще се проведе от 5 февруари до 5 март в Сердика Център София. В галерията можете да видите и победителите в другите три категории.

 
 
Коментарите са изключени