6000 фенове посрещнаха Зидан за първа тренировка

| от chronicle.bg |

Зинедин Зидан проведе първата си тренировка с първия отбор на Реал (Мадрид), която бе изгледана от 6000 фенове на „белия балет“. Френската легенда пое „кралете“ след уволнението на Рафаел Бенитес вчера.

„Работил съм с Моуриньо и Анчелоти и съм взел по нещо и от двамата, но трябва да бъда треньора, който искам да бъда. Те ме съветваха същото. Трябва да бъда Зидан“, каза Зизу на първата си пресконференция като треньор на Реал.

Все още не ясно за какъв период е договорът на Зидан. Французинът е обвързан като треньор на втория отбор на Реал до 2018 година и се очаква в следващите дни да бъдат финализирани преговорите и по контракта му с първия тим.

Зидан не пожела да бъде сравняван с Пеп Гуардиола, който е извървя много подобен път: „Гуардиола е велик треньор. Аз ще дам най-доброто от себе си. Никога не съм се сравнявал с никого като футболист, нямам намерение да го правя и като треньор“.

Зидан призна, че Гарет Бейл не е бил съгласен с уволнението на Бенитес. Двамата изградиха силна връзка след назначаването на испанеца, а Бенитес се опита да напрви точно Бейл, а не Роналдо, звездата на отбора.

По тази причина стартираха и слухове за завръщането на уелсеца на Острова, като основен кандидат за подписа му се спряга Манчестър Юнайтед, както бе и през лятото на 2015-а.

„Знам, че Гарет може да не е доволен от уволнението на Рафа. Той бе много важен треньор в кариерата му, но ще получава същото отношение и от мен. Той е един от основните играчи на отбора, а представянето в последно време е феноменално. Ще има пълната ми подкрепа, докато играе добре за нас“, каза още Зидан.

43-годишният французин добави, че няма намерението да сменя тактиката на игра и ще продължи да играе с Бензема, Бейл и Кристиано в предни позиции.

 
 
Коментарите са изключени за 6000 фенове посрещнаха Зидан за първа тренировка