shareit

5 звезди за безопасност за Ford Fiesta

| от chronicle.bg |

Новият Ford Fiesta е отличен с максималните 5 звезди за безопасност от независимата организация Euro NCAP.

Fiesta разполага с модерни системи, които при сблъсък предотвратяват или намаляват силата на удара за водача и останалите пътници, включително усъвършенстваната система на Ford за Засичане на пешеходци, която за първи път работи и през нощта.

Euro NCAP отличи Fiesta едновременно заради защитата на пътниците (87%) и на децата (84%). Fiesta постигна максималния резултат на тестовете за страничен удар, както и най-висок резултат при челен сблъсък и удар в стълб – предлагайки висока степен на защита за всички пасажери и добри резултати при камшичен удар.

Системите в помощ на водача, включващи Регулируем ограничител на скоростта и Асистент за спазване на лентата, са били отличени и похвалени от Euro NCAP, както и предварителното натягане и ограничителя на натоварването на предпазните колани – предлагащи се за първи път за задните седалки; и покритието на въздушната възглавница за седящите отпред при страничен удар на главата, гърдите и таза.

Каросерията на изцяло новата Fiesta е с 36% повече борова стомана за по-голяма здравина в ключовите зони, включително горната част на страничната колона, която вече е с Т-образна структура за по-ефективно отвеждане на енергията при страничен удар към тавана.

Променените напречни греди във вратите защитават пасажерите при страничен удар, и моделите с 3 и 5 врати са със сензори за налягане, които позволяват ограничителните системи да се активират няколко милисекунди по-рано. Механичен заключващ палец предотвратява приплъзването на колана на водача при инцидент.

Fiesta е първият Ford в Европа, който се възползва от компютърно симулирани краш тестове на целия автомобил, използвайки модерна система за компютърен анализ на елементите. Технологията точно предсказва как системите за безопасност, от въздушните възглавници до каросерията, ще реагират при сблъсък в реални условия, за да защитят пътниците в случай на инцидент, осигурявайки по-ефективна оптимизация на системите за безопасност.

 
 
Коментарите са изключени