shareit

49 щури отбора участваха в Red Bull Soapbox

| от chr.bg |

За втори път в България се проведе състезанието Red Bull Soapbox.

Тази неделя 30 септември на специално създаденото трасе с препятствия на бул. „Черни връх“ в София се изявиха 49 самоделни безмоторни колички. Отборите от 15 града се готвиха за надпреварата в продължение на месеци, подготвяйки своите безмоторни возила и артистичното си представяне на сцената преди Старта!

Първа по пистата като тест-пилот полетя актрисата от екшъна „Бензин“ и хитовия сериал „Под прикритие“ – тайфунът с нежното име Снежана Макавеева.

Трудната задача да оценяват оригиналността на Отборите беше поверена на 5-членно Жури – чаровната актриса Силвия Петкова, летящият рекордьор Весо Овчаров, футболистът Станислав Ангелов, пилотът Павел Лефтеров и бегачът-чудо Кирил Николов Дизела. Те едва успяваха да дадат оценки по-ниски от 8 за артистично представяне. Само десятки или най-високата оценка за шоу, си спечелиха повече от 10 Отбора–с интригуващи имена като например– Пауър Селянджърс, THE Пара-Мента, Hleb-bul Racing Team, Amadeo, Mad Doctors, Камикадзе, Камуфлаж и др.

Победителите спрямо всички 3 критерия и на 1 място е Отбор „Госпожата“ – с количка като чин, сформиран от ученици от Американския колеж в София.

AP-1X2MS9H8W2111_news

Победителите в абсурдната надпревара срещу гравитацията се радват на страхотни награди – Porsche тест драйв на Red Bull Ring в Шпилберг, Австрия за шампионите, които ще бързат да изкарат шофьорски книжки. За класиралите се втори – KTM X-Bow тест драйв на Red Bull Ring, а щураците, заели третото място, ще полетят в тандем с „човека-птица“ Весо Овчаров във вълнуващ акро-параглайдинг полет.

 
 
Коментарите са изключени