shareit

29 ранени при мощна експлозия в Ню Йорк (обновена)

| от chronicle.bg |

Най-малко 29 души са пострадали при мощна експлозия в Ню Йорк, засега няма данни за жертви. Двама от ранените са в по-тежко състояние, другите са без опасност за живота.

Бомбата е била поставена в кофа за боклук в манхатънския квартал Челси, на ъгъла на 6-то авеню и 23-та улица. Властите съобщиха, че е открито и второ устройство, което обаче не се е взривило.

По първоначална информация, втората бомба е самоделна, напавена от тенджера под налягане, пълна с експлозиви. Бомбата е избухнала в късните часове на съботната нощ, когато по улиците е имало много хора.

Кметът на Ню Йорк – Бил де Бласио, заяви, че не става дума за инцидент, но и че е твърде рано да се говори дали това е терористично нападение.

Районът е отцепен, спряно е движението на градския транспорт. Няма потвърждение дали има връзка между този взрив и бомбата, която избухна по време на маратон в Ню Джърси. Никой не е поел отговорност за нападението.

Според кмета на Ню Йорк – Бил де Бласио, няма непосредствена заплаха за сигурността на нюйоркчани.

Това, в което сме категорични, е че не става дума за инцидент. Можем да изключим и версията за изтичане на газ. Избухнала е бомба. Все още е твърде рано да твърдим, че става дума за терористична атака. Искам да подчертая и още нещо – Ню Йорк не е поставен под по-голяма заплаха от обикновено.

Часове по-рано бомба избухна и край маршрута на благотворителен маратон в Ню Джърси. Устройството е било направено от парче желязна тръба, пълно с експлозиви и също е било поставено в кофа за боклук.

При нападението в Ню Джърси няма пострадали хора. Според разследващите няма и връзка между двете атаки, съобщава БНТ.

 
 
Коментарите са изключени