shareit

14 са вече жертвите на атентата в Санкт Петербург

| от chronicle.bg |

Четирима от ранените при експлозията в метрото в Санкт Петербург са в крайно тежко състояние, съобщи руската министърка на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от ТАСС.

Според Скворцова раните основно се касае за поражения на вътрешните органи, на черепно-мозъчни травми и изгаряния.

„14 души са вече жертвите на атентата. Сред тях няма българи,“съобщи пред Нова телевизия консулът ни в Санкт Петербург Светлозар Панов. 50 пострадаха при взрив в метрото в Санкт Петербург. Експлозията е разтърсила влак на метрото между две станции в Санкт Петербург в понеделник следобед. Влакът се е движил от станция „Сенная площадь“ към станция „Технологичен институт“. Експлозията е причинена от взривно устройство. Властите разследват терористичен акт.

Атентатор самоубиец е предизвикал смъртоносната експлозия в метрото на Санкт Петербург, твърди агенция „Интерфакс“, позовавайки се източник от спецслужбите, цитирана от Ройтерс.

Властите са установили самоличността на заподозрения атентатор самоубиец – 23-годишен мъж от Централна Азия, който внесъл в раница взривното устройство в метрото.

Мъжът, заснет на камерите за наблюдение и заподозрян по-рано за участие в нападението, сам се е явил в полицията и е заявил, че няма нищо общо с експлозията, посочва Интерфакс. Руските власти издирват двама души, заподозрени за атентата.

 
 
Коментарите са изключени