shareit

10 съвета за модерния мъж от Стефан Щерев

| от Стефан Щерев |

В последните години типичният метросексуален мъж отстъпи място на нов вид градски обитател – небрежен, секси, с брада, нескрит чар, страст към новите технологии и културата във всичките й измерения.

Терминът лъмбърсексуален идва от английската дума за “дървар”, но този мъж със сигурност няма да го намерите в гората. 10 съвета на модерния мъж отправи актьорът Стефан Щерев:

Да си с брада – Брадата е продължение на лицето. Както казват, тестостеронът излиза през брадата. Възхищавам се на тези, които отделят време да се грижат за това „растение“, наречено градска брада.

Марио Касас
Снимка: Getty Images

Да си модерен – Образец за мода са световноизвестните футболисти като Дейвид Бекъм. Сред българските спортисти не е точно така.

Да си секси – Преди години минаваше време преди да разбереш дали нещо ще ти създаде тръпка. Днес всичко е онлайн. На времето си спомням, че се снимах в детско предаване. Тогава единственият начин да се комуникира с хората беше чрез писма. Пишеха ми от цялата страна. Имам дори писма от руско другарче. Бях се появил в пионерски вестник в Русия и по тази линия започнах да общувам с едно момиче. Същото е и днес, само че вече нещата се случват по-бързо – всички пишат в социалните мрежи.

Да не си суетен – Да си оправиш косата, когато е разрошена, не е суетност.

Да имаш татуировки – При жените малките и изящни картинки по тялото са добри, но обрисуваните ръце идват в повече.

Да си кавалер – Всяка епоха има своите кавалери и джентълмени. Ако през XVII-XVIII век признак на кавалерство е било да държиш сабята от лявата страна, за да се разминеш с офицер, а дамата от дясната, то днес се очаква да отвориш вратата, да помогнеш с чантите, да долееш виното и да предложиш път. В наши дни е от значение и кой ще изпрати първи покана за приятелство.

Да си на „ти“ с новите технологии – От теб зависи колко време ще прекараш с технологиите. Ако искаш да се срещнеш с някого, просто излез от социалната мрежа.

мъж, смартфон, технологии
Снимка: Getty Images

Да водиш природосъобразен живот – Толкова съм еко, био и органик, че лятото вместо ечемик ми излиза лимец на окото.

Да имаш интереси в сферата на културата – Ако някой се гледа отстрани и се харесва – има проблем. Невъзможно е да се одобряваш като актьор.

Да си мъжкар в България – Според жените идеален мъж е този, който гледа, слуша и кима внимателно.

Десетте си съвета Стефан Щерев сподели в предаването „Десет“ с Ирина Белчева по Bulgaria ON AIR.

 
 
Коментарите са изключени