shareit

10 невероятни неща, които ще се случат с тялото ви, ако спрете захарта

| от chronicle.bg |

Текстът „10 невероятни неща, които се случват с тялото ти, когато спреш захарта“ е от блога на Станимир Михов, лицензиран фитнес инструктор, който Chronicle.bg публикува с изричното позволение на автора.

След редица проучвания и изследвания, направени в последните години, е категорично установено, че захарта несъмнено е пристрастяваща. В някои случаи се сравнява с реакциите, които се получават от приема на наркотик, а понякога може да се окаже също толкова вредна и опасна.

Освен за развалянето на доброто здраве и физическо благосъстояние, тя повлиява и неблагоприятно на ума, поддържането на здравословни килограми, доброто настроение, съня и нивата на енергия.

Днешните заети, работещи и живеещи на бързи обороти хора консумират около пет пъти повече захар от допустимото на ден.

Те я приемат почти неусетно, хранейки се главно с изкуствено приготвени и пакетирани храни. Снаксове, чипсове, сладкиши, безалкохолни напитки – в тях се съдържат почти 75% от това количество „скрита захар“.

Тази статистика е доста плашеща особено ако се вземе предвид, че прекалената консумация на захар може да доведе дори до по-висок риск от ракови заболявания и диабет.

Възниква въпросът: Колко е максималната допустима дневна доза захар?

Смята се, че за мъжете тя не трябва да надвишава 50гр., докато жените трябва да са малко по-стриктни и да не надвишават 40 гр. дневно. Това са максимални допустими граници, а не препоръчителни.

Вижте какви вреди може да донесе редовната консумация на голямо количество захар и какво би се случило с организма ви, в случай че решите да намалите или дори да спрете изцяло захарта за определен период от време и така да промените цялостното си виждане по отношение на храненето.

Горе в галерията ни.

 
 
Коментарите са изключени