shareit

10 Автентични рецепти

| от Сандра Алексиева, 1001recepti.com |

Наскоро открих един малък, но много ценен магазин в центъра на София, от който доста често пазарувам. В него съм си намирала най-нестандартни продукти, като сладко от лук, ракия от череши, вино от малини и какво ли още не. Този уикенд съм ви подготвила не една, а цели 10 рецепти с продукти от магазин Автентично, които с риск да ми се разсърдят от магазина, си кръщавам автентични, защото са си мои авторски рецепти, направени с техните продукти. Насладете им се и преоткрийте чара на безкрайно лесните рецепти и най-важното – направени с проверени от мен и изядени от мен продукти, в чието качество вярвам.

Автентични спагети Болонезе
(за две порции)

Продукти:
100 г италиански био спагети
1 консерва белени домати La Fragula
250 г телешка кайма
1 глава лук
1 с.л. готово босилеково песто
2 с.л. чесън
3 с.л. зехтин
1 щипка захар
черен пипер
сол
50 г пармезан

Рецепта:
В тенджера се загрява зехтин, подходящ за пържене, и на умерен огън се задушават ситно накълцаните чесън и лук. Щом поомекнат, се добавя телешката кайма и се бърка, докато стане на трохи. След това се добавят доматите от консерва и сосът се бърка, докато течността се изпари наполовина. Добавя се щипка захар, за да не киселеят доматите. Сосът се подправя с готово босилеково песто, сол и черен пипер на вкус.

Спагетите се сваряват според указанията на опаковката и след това се отцеждат. Добавят се към соса, разбъркват се и се сервират горещи, заедно с настърган пармезан.

Avtentichno_Recipe1_1

Автентична пица „Много сирена“
(за една порция)

Продукти:
200 г готово тесто
30 г сирене Манчего
30 г българско биволско сирене
30 г българско отлежало сирене Тейзе
30 г пармезан

30 г моцарела
3 резена домат
пресен босилек

Рецепта:
Тестото се разточва на кръгла кора с диаметъра на тавичката, с която разполагате. Върху тестото се поръсват всички видове сирена, като се завършва с моцарела и кашкавал. Не се добавя сол, тъй като сирената са солени. Изпича се до готовност във фурната, което отнема около 20 минути. Сервира се гореща и се декорира с резени пресен домат и листенца свеж босилек.

автентични рецепти

 

Автентична пъстра пица с колбас
(за една порция)

Продукти:
200 г готово тесто
2 гъби печурки
1 зелена чушка
1 с.л. царевица
1 с.л. доматено пюре
50 г пикантен италиански колбас
40 г кашкавал
магданоз

Рецепта:
Тестото се разточва на кръгла кора с диаметъра на тавичката, с която разполагате. Върху тестото се поставя доматеното пюре, нарязаният на тънки филийки италиански колбас, зеленчуците и настърганият кашкавал. По желание се посолява. Изпича се до готовност във фурната, което отнема около 20 минути. Сервира се гореща и се декорира със ситно наряза пресен магданоз.

автентични рецепти

Автентична плодова каша за закуска
(за две порции)

Продукти:
500 г кисело мляко Млечна планета
2 опаковки чия с боровинки

Рецепта:
Това е най-лесната рецепта в света. Кашите са готови, полезни и вкусни. Разтварят се в кисело мляко и се оставят да престоят десетина минути в тях. Аз лично ги оставям вечерта в хладилника и на сутринта закуската ми е готова. Лесно, нали?

автентични рецепти

Автентичен миш-маш
(за две порции)

Продукти:
4 яйца
2 с.л. масло
2 с.л. пинджур
100 г краве сирене
магданоз

Рецепта:
В дълбок тиган се разтопява маслото и на тих огън се разбъркват яйцата, докато стегнат. След това се добавя пинджур от буркан – това е готов продукт под бранда Автентично, който е българско производство и се доближава до лютеница, но е по-вкусен и подходящ за готвене. Разбърква се и ястието се сервира горещо. Посипва се с настъргано сирене и ситно накълцан магданоз.

автентични рецепти

Автентично кюфте със свежа гарнитура
(за една порция)

Продукти:
1 сурово готово кюфте от магазин Автентично
100 г айсберг
1 стрък магданоз
1 с.л. зехтин
сол
1 домат
2 с.л. пинджур
люти чушки

Рецепта:
Кюфтето се изпича на скара за пет минути от всяка страна. Докато то се пече, се подхотвя гарнитурата – салата от нарязан айсберг с лимон, зехтин, хималайска сол и ситно накълцан магданоз, готови люти чушки от Автентично, готов пинджур, отново купен от там и накълцан на кубчета домат. Ястието се сервира горещо и се изяжда за секунди!

Avtentichno_Recipe10_2

Автентични мариновани свински ребра
(за две порции)

Продукти:
400 г свински ребра
60 г готова марината Chilli Paprika
4 кисели краставички
2 с.л. готово босилеково песто
2 с.л. горчица
2 стъка пресен розмарин

Рецепта:
Ребрата се намазват с готовата марината и преседяват в хладилника с нея около 4 часа. След това се изпичат на скара от двете страни, като от всяка страна се готвят около 5 минути. Сервират се топли с гарнитура от кисели краставички, горчица и босилеково песто.

Avtentichno_Recipe11_4

Ориз с къри и стафиди
(за две порции)

Продукти:
120 г ориз Басмати
350 мл вода
10 г къри
10 г куркума
50 г стафиди
1 ч.л. чили салса
1 малка глава лук
2 с.л. зехтин
магданоз
черен пипер
сол

Рецепта:
Ситно нарязаната глава лук се задушава в зехтин. Щом поомекне, се добавя оризът и се бърка, докато стане прозрачен. След това се добавят подправките – къри, куркума, черен пипер и сол, а също и врялата вода и стафидите. Всичко се бърка и се готви, докато оризът поеме водата. Накрая се добавят чили салсата и ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз. Сервира се горещо.

Avtentichno_Recipe4_2 (1)

Свински стек с барбекю сос и гриловани зеленчуци
(за една порция)

Продукти:
200 г свински стек
2 с.л. готов барбекю сос La Fragua
100 г сварен с масло ориз Жасмин
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
3 с.л. зехтин

Рецепта:
Свинският стек се изпича на скара за пет минути от всяка страна, така че отвътре да остане сочен, а отвън – апетитно изпечен. Полива се с готовия барбекю сос La Fragua от магазин Автентично и се сервира с нарязанина едро гриловани зеленчуци и сварен с масло ориз Жасмин.

Avtentichno_Recipe3_2

Автентчини палачинки с шоколадов крем
(за две порции)

Продукти:
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
250 г брашно
1 с.л. масло
1 щип. сол
4 с.л. крем шоколад Шоколадия

Рецепта:
От прясното мляко, яйцата, брашното, разтопеното масло и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. След това се намазват с шоколадов крем без консерванти, който се продава в Магазин Автентично и е подходящ за деца.

 

Avtentichno_Recipe5_1

 
 
Коментарите са изключени